Hak B.V. verzorgt aankleding rondemissen Amy en Marloes

Rondemissen Marloes en Amy

Aannemer Piet Hak van Hak B.V. zal bij de Paardenmarktronde van Alblasserdam de aankleding van de rondemissen Amy van Driel en Marloes de Zeeuw verzorgen.

De dames die de bloemen en de zoenen zullen geven aan de coureurs stellen zich even voor.

Amy is twintig lentes jong en woonachtig in Nieuwpoort. Ze zit in het laatste jaar van de PABO en geeft straks het liefst les in de bovenbouw van de basisschool. “En als bijbaantje werk ik momenteel als barvrouw in Café Japie in Gorinchem.”

Aan wielrennen doet ze zelf niet maar sportief is ze wel. “Ik korfbal al vijftien jaar bij Triade. Verder vul ik mijn vrije tijd graag in met uitgaan. Lekker met vriendinnen op stap en een terrasje pakken.”

 

Dikke bandenrace

Haar vader Arie zit in het comité van de Ronde van Alblasserdam en ze komt ook elk jaar naar de wielerkoersen kijken. “In het verleden ben ik nog weleens tweede geworden in de dikke bandenrace in Nieuwpoort maar verder reiken mijn ervaringen in het fietswerk niet, haha.”

Ze werd door haar vader gevraagd of ze rondemiss wilde worden en dat leek haar wel wat. “Ik vind het erg leuk, het is een nieuwe ervaring. Ik kijk er naar uit om mooi gekleed rond te lopen. Ik ben heel benieuwd en heb er veel zin in. Het is tijdens de Ronde van Alblasserdam vaak lekker weer en het is er altijd een feest.”

Amy gaat de taak van rondemiss echter niet alleen oppakken. Haar vriendin Marloes de Zeeuw sluit zich eveneens aan.

 

Vakantie

Marloes is negentien en komt uit Langerak. Ze heeft net het vwo afgerond en start in september aan de opleiding Ergotherapie in Rotterdam. “Maar nu geniet ik nog even van mijn vakantie hoor. Al werk ik ook nog in de fabriek van Bakkerij Van der Grijn in Groot-Ammers.”

Natuurlijk kennen de dames elkaar van het korfballen, waarin ze afgelopen jaar beiden in het eerste van Triade uitkwamen, maar af en toe neemt Marloes op de velden van Groot-Ammers ook het tennisracket ter hand.

“Verder hou ik ervan om in mijn vrije tijd uit te gaan. Ik zit ook in dezelfde vriendengroep met Amy.”

Wielrennen is ook voor haar niet de sport die ze zelf bezigt. “Maar ik vind het wel leuk om naar te kijken hoor.” Door Amy werd ze benadert om samen met haar de taak van rondemiss op te vatten.

“Ik heb nog nooit zoiets gedaan maar het lijkt me wel gaaf. Het is sowieso gezellig om dit met Amy te doen. Ik begreep dat het vaak erg druk is bij de Ronde van Alblasserdam, het is wel een happening, dus dat is mooi om naar uit te kijken.”