Wederom de vrouwelijke wereldtop aan de start!

Annemiek-van-Vleuten(LV)-Anna-vd-Breggen(LA)-header

Met maar liefst drie draagsters van roze trui uit de Giro Rosa, waaronder winnares Anna van der Breggen, heeft de Ronde van Alblasserdam ook dit jaar weer de vrouwelijke wereldtop aan de start op woensdag 22 juli.

Het listige criterium, dat dit jaar plaatsvindt tijdens de laatste week van de Tour de France, heeft wederom een mooi sportklasse- en elite mannen peloton aan de start. Met name de laatste jaren is de ronde ook erg populair bij de top van het vrouwen wielrennen. Dit jaar zijn vrouwen van meer dan 10 nationaliteiten vertegenwoordigd, waaronder zelfs dames uit de Verenigde Staten, Nieuw Zeeland, Australië, Japan en Puerto Rico.

QM2_3048

Deze dames mogen het opnemen tegen verschillende toppers van eigen bodem. Waaronder Anna van der Breggen, die recent de eindzege behaalde in de Giro Rosa. Dit is de grootste ronde van het vrouwen wielrennen. Ook de huidig en meervoudig Nederlands Kampioene Lucinda Brand is aanwezig. Alsmede voormalig teamgenoot van beide dames bij RaboLiv, Annemiek van Vleuten verschijnt aan de start. Bijzonder is dat zij alle drie in de afgelopen Giro Rosa, de roze trui droegen. We kunnen dus wel stellen dat spektakel gegarandeerd is.

De dames starten om 15:00. Zij zullen in een koers van 65 kilometer bepalen wie er in de voetsporen treedt van Marianne Vos, de winnares van vorig jaar.

Klik hier voor een impressie van vorig jaar