Annemiek van Vleuten rijdt Ronde van Alblasserdam als finale repetitie voor Rio

Annemiek-van-Vleuten

Nederlands Kampioen tijdrijden en titelverdedigster Annemiek van Vleuten van de Orica-AIS formatie staat wederom aan de start in Alblasserdam. Annemiek droomt van een medaille op de de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De ronde van Alblasserdam is haar finale repetitie.

De ronde wordt dit jaar gereden op woensdag 27 juli. Drie dagen na de finish van de Tour de France en een week voor de start van de Olympische Spelen. Ondanks deze bomvolle sportzomer is het mede dankzij veel trouwe sponsoren wederom gelukt om een mooi deelnemersveld aan de start te krijgen in de 3 categorieën. Sportklasse heren, elite/beloften heren en elite vrouwen.

Toppers aan de start

Uit Alblasserdam gaat Marco van Vlijmen de strijd aan in de sportklasse. Bij de Elite heren staat Koos Jeroen Kers uit Amstelveen weer aan de start om zijn titel te verdedigen. Hij zal aan de bak moeten in een sterk deelnemersveld uit binnen- en buitenland. Van Vleuten mag het bij de elite vrouwen opnemen tegen toppers als Chantal Blaak, Danielle Lissenberg Bekkering, en twee voormalig Nederlands kampioenes op de weg, Iris Slappendel en Lucinda Brand.