Blaak, Pieters en Korevaar versterken dameskoers

blaak, pieters, korevaar

Naast Annemiek van Vleuten komen ook de toppers Chantal Blaak, Amy Pieters en Jeanne Korevaar het deelnemersveld bij de dames in Alblasserdam versterken.

Met Blaak staat de kersverse Nederlands kampioene op de weg aan de start. Vooral vorig jaar kende de inwoonster van Berkel en Rodenrijs een sterk seizoen. Ze won toen onder andere de Ronde van Drenthe, Gent-Wevelgem en de Holland Ladies Tour. Met haar toenmalige ploeg Specialized-Lululemon werd ze wereldkampioen in de ploegentijdrit in 2014 en dat deed ze met haar huidige ploeg Boels Dolmans vorig jaar nog eens dunnetjes over.

Pieters komt zowel op de weg uit als op de baan. In de baandiscipline grossiert ze vooral in medailles behaalt op NK’s. Op de weg zegevierde de inwoonster van Zwanenburg onder andere in de Omloop Het Nieuwsblad en in enkele etappes van diverse rondes. In Alblasserdam was ze al eens derde.

Korevaar is een talent afkomstig van een wielerfamilie uit Groot-Ammers. In 2015 mocht de renster van Jan van Arckel op stage bij Rabobank-Liv om in 2016 definitief toe te treden bij deze ploeg. Tegenwoordig kennen we dit team onder de naam WM3 Pro Cycling. Vorig jaar eindigde Korevaar als zesde in Alblasserdam.