Gödde hoopt op vroege vlucht bij elite/beloften

Eddy4

Eliterenner Eddy Gödde verheugt zich op de Ronde van Alblasserdam maar hij zal bij de elite/beloften een sterk deelnemersveld treffen.

Eddy Gödde werkt graag de criteriums in de regio af. De 26-jarige inwoner van Zwijndrecht kent tot nu toe een goed jaar. “Het gaat beter dan gehoopt”, klinkt het opgetogen bij de eliterenner. “Ik heb alle drie de treetjes van het podium al mogen beklimmen.” In Lekkerkerk mocht hij de zege opstrijken en in Bladel werd hij tweede. Onlangs in de Slag van Ambacht, waar hij oorspronkelijk vandaan komt, eindige hij als derde.

“Ik zat in de woonplaats waar ik opgroeide al vanaf de derde ronde in de aanval”, weet Gödde nog. “Wat het extra mooi maakte is dat ik voor het eerst samen met mijn broer Leo koerste en hij ook nog in de kopgroep terecht kwam. Gelukkig mocht ik na afloop op het podium klimmen.”

 

Power

En nu staat dan de Paardenmarktronde van Alblasserdam voor de deur. “Dat rondje ligt me wel. Tenminste, als het droog is. Het rondje is snel en bochtig. Je hebt veel power nodig voor het aanzetten en wringen voor de bocht kan ik wel. Ik heb er veel zin in.”

Hij zal te maken krijgen met een sterk deelnemersveld. David Dekker van Metec verschijnt aan de start. Maar ook gewezen hardrijders als Koos Jeroen Kers (tweemaal winst in het Damdorp), Dennis Smit, Jordi Talen en Robin Wennekes reizen af naar Alblasserdam.

Bovendien start Robert Berk. De coureur uit Pijnacker is in vorm want hij schreef afgelopen zaterdag de Ronde van Barendrecht op zijn naam.

Kleppers uit de regio zijn Lieven Anthonisse (Dordrecht), Antonie van Noppen, Sander Lodder (beiden Ridderkerk) en Bas Ottevanger (Groot-Ammers).

Ook van over de grens is de Ronde in trek. Kai Chapman, Jesse Coyle, Craig Wiggins, Angus Lyons (allen uit Australië), Came Groube (Nieuw-Zeeland) en de Brit Jake Coward komen hun rondjes draaien.

Eddy1

“Ik hoop op een vroege vlucht”, blikt Gödde vooruit. “En dan een goede finale rijden. Hopelijk houd ik dan de zenuwen in bedwang en zijn de benen goed. Het zal afzien worden.” Hij vindt het fijn om in de buurt te rijden. “In Alblasserdam is het altijd gezellig met veel publiek. Bovendien werk ik er bij Maat. Zij zijn tevens sponsor dus ik zal wel wat moeten laten zien hè! Haha!”

Dit interview verscheen eerder in iets andere vorm in de Klaroen