Henk ging op de fiets naar Singapore voor het WNF

image (1)

Alblasserdammer Henk van Dillen, 28 jaar jong, vertrok vorig jaar met een tentje een slaapzak en zijn fiets vanuit Rotterdam naar Singapore. Voor de duidelijkheid, die fiets ging niet mee op de boot of in het vliegtuig, die fiets was zijn vervoersmiddel.

Op zijn geïmproviseerde tweedehands racefiets fietste Henk bijna 16.000 kilometer door 25 landen in Europa en Azië. Hij werd twee keer beroofd, kreeg een hele hoop lekke banden en werd zelfs een keer opgepakt door een Chinees SWAT team als terrorisme verdachte. Gelukkig werd snel duidelijk dat ze de verkeerde hadden en kon Henk weer door.

Zijn reis was geheel zelfvoorzienend en inclusief fiets, spullen, visums en vliegreis gaf Henk in een heel jaar slechts 6.000 euro uit. Als fietsambassadeur van het Wereld Natuur Fonds heeft Henk zo op bijzondere wijze aandacht gevraagd voor bedreigde diersoorten. Met zijn reis heeft hij zo’n 3.500 euro opgehaald voor de tijger, neushoorn en olifant in Zuid-Oost Azië. Marktplaats verdubbelde dit bedrag naar 7.000 euro.

Afgelopen februari werd Henk veilig onthaald in Alblasserdam door zijn vriendin, familie, vrienden, de burgermeester van Alblasserdam en Marktplaats. Deze hereniging werd vastgelegd door Hart van Nederland en Radio 538.

Henk houd nu lezingen en schrijft een boek over zijn reis. Kijk voor meer informatie op www.henkvandillen.net. Hier kun je ook nog steeds doneren aan het goede doel.