Jasper Ockeloen is klaar voor de Ronde van Alblasserdam

RvA Jasper Ockeloen

Jasper Ockeloen is een bezig bijtje. Naast het wegwielrennen vent hij ook zijn talent uit in het mountainbiken en met strandraces. Bovendien zullen veel wielrenners zijn sokkenbedrijf Sockeloen kennen. En dit jaar werd Sockeloen Cycling Club opgericht. Toch vindt hij genoeg tijd om criteriums als die in Alblasserdam te rijden.

 Jasper Ockeloen (29) reed al een bijzondere carrière bijeen. Hij werd tweemaal Europees kampioen strandrace. Dit jaar nog betrad hij twee keer het hoogste  treetje in MTB-marathons. Op de weg won hij bijna de Ronde van Azerbeidzjan, waar hij enkel Primoz Roglic voor moest laten gaan.

Bij het wegwielrennen heeft hij wel een stapje terug gedaan. “Ik rij nu voor mijn eigen ploeg Sockeloen Cycling Club, dus niet meer continentaal. Op die manier heb ik meer de vrijheid om mijn eigen programma te bepalen. Ik ervaar minder druk en heb minder verplichtingen. Het is ook leuk om eens je eigen fiets uit te kunnen kiezen en ik kan nu meer criteriums rijden. En ik heb meer tijd voor het mountainbiken en de strandraces.”

 

Podium

Dit jaar kan Jasper niet anders dan tevreden zijn met zijn seizoen. Naast successen in het mountainbiken eindigt hij ook op de weg steeds korter. “Ik start nu telkens in koersen waar ik meedoe om de winst.” Zo kwam hij in Maasdijk als vierde over de meet en in de Zevenheuvelen Omloop werd hij zesde. Het podium komt in beeld.

Alblasserdam vindt hij een interessant rondje. “De vele bochten vind ik leuk, er zijn veel premies te verdienen en er hangt altijd een gezellige sfeer. Wat ik van de koers verwacht? Dat hangt ook af van het weer. Er is vaak wel een sterk deelnemersveld dus het zal sowieso zwaar worden. Maar ik heb nu aardig wat criteriums gereden dus ik zou goed in vorm moeten zijn.”

 

Breedtesport

Met Sockeloen Cycling Club richten ze zich op de breedtesport. “We hebben nu zo’n 25 leden waarvan er vijf ook echt koersen rijden. Hopelijk volgt er volgend jaar wat meer op eliteniveau.” Maar dat is niet het eerste doel. “We willen vooral het mountainbiken en de strandraces promoten. Het mooie van die evenementen is dat daar iedereen mag starten en ook tegelijk vertrekt. Je legt allemaal hetzelfde parcours af.”

Tot slot legt Jasper uit waar zijn sokkenobsessie vandaan komt. “Sokken zijn voor een wielrenner een belangrijk onderdeel van de outfit. Je kan jezelf een identiteit meegeven. Je ziet dan ook steeds gekkere designs.”

 

Foto door Stephan de Goede.

Dit interview verscheen eerder in de Klaroen van 17 juli.