Lijst met toppers aan de start groeit verder met Amy Pieters!

CngjjABWIAEekqj

Amy Pieters, 25 jaar, rijdend bij Wiggle High5 is één van Nederlands grootste wielertalentes. Amy starte al op haar negende met wielrennen en fietste een jaar later haar eerste wedstrijden. Zowel bij de nieuwelingen meisjes als bij de junior vrouwen werd Amy Nederlands kampioene op de weg.

In 2012 deed ze mee aan de Olympische Spelen in Londen. Daar wist ze met het Nederlands team een zesde plaats te behalen op de ploegenachtervolging. Op wereldbeker wedstrijden in China en Zweden eindigde zij in 2013 twee keer als derde.

Dit jaar won Amy voor de derde keer op rij Dwars door Vlaanderen. Vorige week tijdens de Thüringen Rundfahrt werd ze tweede in de slotrit. In Parijs won afgelopen zondag haar teamgenoot Chloe Hosking de vrouwenkoers voorafgaand aan de finish van de Tour de France op de Champs Elysees, La Course. Zij was in de massasprint de snelste en bleef Lotte Lepistö en Marianne Vos voor. Het werk van Amy zat er op dat moment al op. Na meerdere pogingen reed ze in de finale ongeveer een ronde lang vooruit met Lucinda Brand en de Amerikaanse Lauren Stephens. Het peloton hield het tempo echter hoog genoeg om hen in de slotronde terug te pakken. Ook in Alblasserdam zal zij woensdag ongetwijfeld voor spektakel gaan zorgen!