Schaatsers Kooiman en Romeijn starten in Alblasserdam

kooiman en romeijn 2

De schaatsers Erik Jan Kooiman en Aron Romeijn verschijnen aan de start bij de elite in de Ronde van Alblasserdam.

Kooiman is in het schaatsen vooral bekend van de lange afstanden. Op de WK afstanden in 2015 won hij zilver op de 10 kilometer en in 2016 pakte hij op die afstand het brons. Sinds 2015 heeft hij, in navolging van zijn ouders Jan en Ineke, het werelduurrecord op de schaats in handen. Momenteel schaatst hij voor de ploeg Clafis, onder de hoede van coach Jillert Anema.

De 31-jarige inwoner van Lekkerkerk verdiende ook al zijn sporen als eliterenner door meerdere criteriums op zijn naam te hebben geschreven. In Alblasserdam eindigde hij al eens als tweede en vierde dus wellicht dat hij op 26 juli eens voor de hoofdprijs kan gaan.

Romeijn is dan weer juist een sprinter op de schaats en komt in het nieuwe seizoen uit voor Gewest Friesland. Tegenwoordig woont hij in Heerenveen maar hij is geboren en getogen in Ottoland. De 25-jarige schaatser heeft een aantal top tien plaatsen bij elkaar gereden op de sprintafstanden op diverse NK’s.

Ook Romeijn heeft een verleden op de fiets. Tot zijn achttiende deed hij aan mountainbiken en won in die discipline op het NK junioren tweemaal brons.