Streep door Ronde van Alblasserdam wegens maatregelen

BN1I5371

Er is een streep getrokken door de Ronde van Alblasserdam in 2020 wegens de maatregelen van de overheid rondom het coronavirus. De wielerronde stond gepland op de dag van de Paardenmarkt in het Damdorp, woensdag 22 juli, maar de 61e editie zal een jaar op zich moeten laten wachten.

Met grote teleurstelling nam het wielercomité in de afgelopen periode de verlengde maatregelen rondom het coronavirus tot zich. Tegelijk heerste er berusting en begrip rondom de overheidsbesluiten.

Aangezien tot 1 september geen vergunningen voor evenementen door de gemeenten mogen worden afgegeven kan er dus ook een streep door de 61e editie van de Ronde van Alblasserdam, die op woensdag 22 juli op de kalender stond.

Het comité is echter van zins om in 2021 de wielerronde in het Damdorp terug te laten keren. De 61e editie zal er dus alsnog komen, gelijktijdig met de Paardenmarkt. Dat is volgend jaar op woensdag 28 juli.

Dus: blijf gezond, luister naar de overheid en let op elkaar. Dan zien we u graag weer rondom het parcours in Alblasserdam in 2021.

Foto via Dirk Werkman