Wat is een Ronde zonder miss?

Enige tijd geleden hebben wij in De Kantlijn een oproep gedaan aan dames uit Alblasserdam en omstreken om zich verkiesbaar te stellen als rondemiss. Uit de reacties die binnen zijn gekomen heeft het bestuur van de Wielerronde een 3-tal kandidaten geselecteerd waarop de inwoners van Alblasserdam hun stem konden uitbrengen.

Het was een behoorlijk spannende strijd en in het begin ging het aardig gelijk op. Uiteindelijk kwam er tekening in de strijd. Met 53% van de stemmen presenteren wij u met trots: Tirza Voorsluijs de rondemiss van de Ronde van Alblasserdam 2016.

Een ronde kan niet zonder miss en/of mister. Wielrennen is een sport van tradities en daar hoort nu eenmaal een rondemiss bij. Dat mag ouderwets lijken, maar goede tradities zijn er ook om in ere te houden! De miss en in ons geval ook de mister (Patrick van der Elst) spelen een belangrijke rol bij een wielerkoers. Zij zijn het visitekaartje van de organisatie en zorgen o.a. voor een verzorgde, mooie prijsuitreiking. De renners en rensters gaan in de koers voor de winst, maar op het podium zijn er de kussen en de bloemen van de miss en/of mister en natuurlijk de eeuwige roem.

Wij zijn trots op onze twee kanjers!Tirza en Patrick, rondemiss en rondemister