Veel regiorenners starten in de sportklasse

Foto door Dirk Werkman

Foto door Dirk Werkman

De sportklasse kent dit jaar een regionaal getinte startlijst. Bovendien mag de organisatie zich verheugen op enkele kleppers. Dat belooft een zware koers te worden.

Liefst twee deelnemers wagen hun kansen in eigen dorp: Sebastiaan Egbers en Marco van Vlijmen. Maar ook volk uit de omliggende gemeentes laten zich niet onbetuigd.

William Westerlaken uit Nieuw-Lekkerland heeft zijn vorm gevonden en dat liet hij onlangs zien door zich te melden in de kopgroep van de Slag van Ambacht. Zijn dorpsgenoot Anton in ‘t Veld, sportklassekampioen bij wielervereniging De Mol, vergezeld hem in Alblasserdam.

Vanuit Papendrecht zakt Peter Kooistra af naar het Damdorp. Zijn broer Gerard (Hendrik-Ido-Ambacht) zal ook starten. Hij komt voor niets minder dan om zijn prestatie van twee jaar geleden te herhalen of zelfs te verbeteren. In 2016 eindigde hij namelijk als derde. De Dordtenaren Martijn Harteloh (pas nog derde in Middelharnis) en Merijn Brouwer hebben zich eveneens ingeschreven.

 

Fier aan kop

Henrik Boele gaat fier aan kop in het maandagklassement van De Mol. De renner uit Sliedrecht zal zich ook in het criterium van Alblasserdam willen tonen. Zijn plaatsgenoot Stefan Kramer komt tevens het deelnemersveld vergezellen.

Wout Roos uit Stad aan ‘t Haringvliet is wellicht de te kloppen man. Hij rijgt de podiumplekken aaneen en won in Groot-Ammers en de Slag van Ambacht. In het puntensysteem van de KNWU staat hij bij de sportklasse op de eerste plaats.

Tweede op de lijst vinden we Brian Burggraaf. De coureur uit Velsen Noord zegevierde dit jaar al in Driebergen, Maassluis, Numansdorp en in de Nacht van de Waarderpolder. Verder zijn daar onder andere Bart Nap (Montfoort) en Eddy Hermsen (Ochten) om in de gaten te houden.

De sportklasse start op woensdag 25 juli om 13:00 uur. Het startschot wordt gelost door oud-comitélid Piet Erkelens.